Андрій Костін. Джерело: Telegram генпрокурора України

Генпрокурор Костін розповів, скільки злочинів здійснює Росія проти України щодня

Українські правоохоронці задокументували майже 130 тисяч воєнних злочинів, які вчинили російські військові проти українців. Це означає в середньому 150 злочинів на день. Кожні 10 хвилин рашисти здійснюють злочин проти України та її громадян.

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін, який провів онлайн-виступ на Саміті миру у Швейцарії.

"Світ повинен чути такі історії, аби розуміти всю тяжкість злочинів, які агресор чинить щодня на українській землі. На сьогодні ми задокументували майже 130 000 воєнних злочинів. Це означає в середньому 150 злочинів на день. Кожні 10 хвилин Росія вчиняє злочин проти України та українців", — написав Костін на своїй Facebook-сторінці.

В Офісі президента повідомили, серед 130 тисяч зафіксованих воєнних злочинів — 301 випадок сексуального насильства. Російські загарбники вбили понад 12 тисяч цивільних, зокрема 551 дитину. Це лише підтверджені дані.

"Я щиро сподіваюся, що цей саміт зміцнить зусилля світової спільноти, спрямовані на припинення цих злодіянь. Це, зокрема, робота зі звільнення та повернення українських цивільних, незаконно утримуваних Росією, та примусово депортованих агресором дітей", — зазначив генеральний прокурор України.

Нагадаємо, наприкінці травня Костін заявляв, що Україні вже вдалось ідентифікувати 357 російських військовослужбовців та представників окупаційної влади, яких підозрюють у вчиненні воєнних злочинів. З цього списку 83 особи вже отримали судовий вирок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 09:36