Фото: Олександр Камишін\Telegram

Камишін повертається в "Укрзалізницю": яку посаду отримав

Екс-міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, який зараз обіймає посаду радника керівника Офісу президента, призначили членом наглядової ради "Укрзалізниці". У 2021-2023 роках він уже працював у компанії.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду.

"Обрати членом наглядової ради акціонерного товариства "Українська залізниця" Камишіна Олександра Миколайовича як представника держави", — йдеться у документі.

Ініціатива уряду набирає чинності з 26 вересня 2024 року.

Сам Олександр Камишін також повідомив про свою нову посаду у Telegtam

"Розпочинаю роботу в наглядовій раді "Укрзалізниці" як представник держави. Вірю, що мій досвід допоможе нашій залізниці стати найкращою в світі", — зазначив він.

Що відомо про Олександра Камишіна

Камишін здобув вищу освіту в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського та в Міжнародному університеті фінансів.

Із жовтня 2021 по березень 2022 року Камишін був тимчасовим головою правління "Укрзалізниці". У березні 2022 року він став головою правління "Укрзалізниці", а 27 лютого 2023 року подав у відставку.

У березні 2023 року його було призначено міністром з питань стратегічних галузей промисловості. 4 вересня 2024 року Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади. За відповідне рішення проголосували 243 парламентарі. 

9 вересня Володимир Зеленський призначив Олександра Камишіна радником Офісу президента зі стратегічних питань (поза штатом).

Нагадаємо, що 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.09.2024 15:10