Олександр Камишін. Джерело: Telegram

Зеленський призначив собі двох радників: що про них відомо

Володимир Зеленський призначив Олександра Камишіна радником президента зі стратегічних питань (поза штатом) і Дмитра Литвина радником президента з питань комунікацій.

Про це йдеться в указах №623 і №622 від неділі, 8 вересня.

"Призначити Камишіна Олександра Миколайовича радником президента України зі стратегічних питань (поза штатом)", — зазначено в указі №623.

Як відомо, 4 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості. За відповідне рішення проголосували 243 парламентарі.

За чутками, він теж міг стати заступником керівника Офісу президента, однак згодом Камишіну надали статус стратегічного радника.

40-річний Камишін з березня 2023 року до 4 вересня 2024 року був міністром з питань стратегічних галузей промисловості. 2022-2023 років він працював головою правління "Укрзалізниці".

"Призначити Литвина Дмитра Володимировича радником президента України з питань комунікацій", — йдеться в іншому указі.

Дмитро Литвин, радник Зеленського

Джерело: Facebook Дмитра Литвина

Литвин — колишній журналіст і один з авторів президентських промов, раніше він був позаштатним радником керівника Офісу президента. Працював кореспондентом на сайті видання "Лівий берег" (2009-2017) та на телеканалі "Інтер", а згодом приєднався до команди Офісу президента, де активно займався комунікаційною діяльністю.

Нагадаємо, що 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2024 14:13