Фото: Офіс президента

Канада надасть Україні новий пакет військової допомоги: що туди увійде (оновлено)

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Його вартість становить 500 мільйонів канадських доларів (близько 400 мільйонів доларів США).

Про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади під час візиту Джастіна Трюдо до України, передає "Укрінформ".

"Канада твердо налаштована реагувати на незаконне й невиправдане вторгнення, продовжуючи надавати Україні військову допомогу, зокрема додаткові 500 мільйонів доларів для підтримки спроможності реагувати на російську агресію", — йдеться у пресрелізі.

Оновлено. Зокрема, українські військові отримають від Канади:

• 287 додаткових ракет АІМ-7 Sparrow для ППО;

• 10 тисяч снарядів 155-мм;

• літак Ан-124 "Руслан", який належав Росії, але був заарештований минулої весни в аеропорту Пірсон, Торонто.

"Ми в Канаді станемо частиною інтернаціональних тренувань, щоб провести підготовку в програмі користування літаками [винищувачі F-16]. Також долучимося до ініціативи навчань з керування танками Leopard",  оголосив прем’єр Канади Трюдо під час прес-конференції у Києві.

Він також зауважив, що бюджет країни розширений до двох мільярдів доларів кредиту для уряду України — на відбудову та реконструкції.

Нагадаємо, 10 червня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва з офіційним візитомПрем'єр-міністр перебуває в Україні разом із віце-прем'єр-міністеркою Христею Фріланд.

Раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо спрогнозував, що Україна здобуде перемогу у війні з Російською Федерацією. Канада буде продовжувати підтримку нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 10.06.2023 15:57