Фото: US Army

Як американці ставляться до збільшення військової допомоги Україні: результати опитування

Більша частина громадян Сполучених Штатів Америки (56%) підтримують відправлення Україні більшої кількості американської зброї та фінансової допомоги. Ці дані практично не змінились з опитуванням, яке було оприлюднене у лютому поточного року.

Про це повідомляє Reuters/Ipsos.

Варто відзначити, що підтримка нерівномірно розподіляється між двома політичними партіями: близько 73% демократів заявили, що підтримують збільшення допомоги порівняно з 44% республіканців.

Громадське схвалення президента США Джо Байдена становило 41% — ці показники наближаються до найнижчого рівня його президентства. Однак вона мало що змінилася після напружених переговорів з республіканцями в Конгресі з приводу боргу федерального уряду.

Для громадян США головною проблемою залишається економіка. Це пов'язано з високими темпами інфляції та прагнення центральних банків приборкати ціни шляхом підвищення процентних ставок, що зробило іпотечні кредити та автокредити дорожчими.

Відзначимо, Reuters/Ipsos зібрало відповіді 1056 дорослих із використанням загальнонаціональної репрезентативної вибірки протягом 3-6 травня.

Нагадаємо, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки не прагнуть ескалації російської агресії проти України, а тим більше, щоб вона перейшла у ядерне протистояння. На цій підставі Україні нададуть винищувачі F-16 без модифікації, які здатні нести ядерну зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.06.2023 06:30