Фото: Джастін Трюдо. Джерело – Офіс президента

Канада та Японія обговорили нову допомогу Україні: що вирішили лідери держав

Глава уряду Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр зустрілися на форумі Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Вони, зокрема обговорили підтримку та подальшу допомогу Україні.

Відповідне повідомлення опублікували на сайті прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Зустріч Трюдо з Кісідою Фуміо відбулася 17 листопада на полях АТЕС у Сан-Франциско. Серед іншого, союзники вкотре підтвердили свою підтримку України у її боротьбі проти агресії РФ та домовилися про подальші кроки щодо надання допомоги.

Інші теми зустрічі Трюдо та Фуміо

Під час зустрічі прем'єр-міністри Канади та Японії обговорили можливості співробітництва в галузі оборони та висловили готовність працювати разом для розв'язання глобальних проблем, таких як конфлікти в Ізраїлі, програми створення ядерної зброї у Північній Кореї та ракетна загроза з її боку.

Трюдо також високо оцінив роль Японії у лідерстві та узгодженій діяльності, здійсненій під час її головування у "Великій сімці", спрямованої на підтримку міжнародного порядку, що ґрунтується на правилах. Прем'єр-міністри висловили підтримку продовження спільної роботи з просування своїх пріоритетів.

Нагадаємо, Канада планує виділити близько 385 мільйонів доларів на військову допомогу Україні. Відповідний запит уряд країни надіслав до парламенту.

Також цього року Канада утилізує десятки старих бронетранспортерів. Водночас приватна компанія пропонувала відремонтувати їх для використання в Україні.

Зазначається, що Міністерство національної оборони Канади заявляє, що всі транспортери M113 перебувають на озброєнні вже кілька десятиліть та перебувають у "поганому стані". Загалом 67 гусеничних легкоброньованих машин (TLAV) перебувають "на стоянці в очікуванні остаточної демілітаризації та утилізації або використовуватимуться як джерело запасних частин" для 73 машин, що залишаються в експлуатації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 06:39