Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Канада знову розширила санкції проти Білорусі: на які порушення вказано цього разу

У п’ятницю, 9 серпня, канадська влада запровадила санкції проти десяти громадян Білорусі та шести білоруських компаній і організацій. Їх назвали відповідальними за порушення прав людини у країні та залучення до підтримки повномасштабної війни в Україні.

Про це свідчить прес-реліз, який опублікував сайт канадського міністерства закордонних справ. Там зазначили, що до санкційного переліку ввійшли судді, які "відверто порушивши права людини", необґрунтовано винесли вироки проти "захисників демократії та пересічних громадян" за висловлення ними незгоди зі сфальсифікованими виборами у країні 2020 року.

До цього переліку також потрапили особи, які координували оборонно-промисловий комплекс у Білорусі та перебували в "близькій співпраці із Росією".

Крім того, санкції також запроваджено проти підприємств білоруського ОПК, залучених до виробництва або ремонту військового обладнання, що використовується у війні Росії проти України.

"Канада також оголошує санкції проти білоруського державного підприємства, яке порушувало право своїх співробітників на мирний протест після сфальсифікованих виборів у серпні 2020 року, залякуючи та звільняючи співробітників, які приєдналися до мирних протестів й страйків", — додали у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Усе майно та кошти підсанкційних білоруських осіб на території Канади заморозять, а їм самим забороняється в’їзд на територію країни.

Загалом з 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 3 000 фізичних і юридичних осіб у Росії, Білорусі, Україні та Молдові, які причетні до порушення суверенітету та територіальної цілісності України та Молдови, а також грубих і систематичних порушень прав людини.

Нагадаємо, наприкінці липня аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що Білорусь може постачати до деяких країн товари, обладнання чи технології. Це відбувається в обмін на санкційну продукцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2024 20:16