Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Білорусь надає технології деяким країнам в обмін на санкційні товари, — ISW

Білорусь може постачати до деяких країн товари, обладнання чи технології. Це відбувається в обмін на санкційну продукцію.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Йдеться про Нікарагуа, Венесуелу та Кубу. Експерти дійшли висновку, що білоруська держава може продавати їм товари в обмін на ті, які Білорусь чи Росія не можуть придбати самостійно через західні санкції.

Аналітики зробили висновок, виходячи з дій прем'єр-міністра Білорусі Романа Головченка, який днями під час візиту до вищезгаданих країн підписав декілька двосторонніх економічних і торговельних угод.

Зокрема, Головченко з 14 по 16 липня відвідав Венесуелу та зустрівся з венесуельськими офіційними особами, включаючи президента країни Ніколаса Мадуро. Білоруський прем'єр-міністр заявив, що його візит спрямований на обговорення торгівлі й економічної сфери.

Далі з 16 до 17 липня Головченко відвідав Кубу. Під час візиту він підписав контракти на "мільйони доларів" на постачання Кубі невказаних білоруських товарів в обмін на кубинський експорт до Білорусі.

І на завершення прем'єр-міністр Білорусі відвідав 18-19 липня Нікарагуа та підписав контракти на суму 85 мільйонів доларів. Вони спрямовані на двосторонню економічну співпрацю, включаючи угоду Білоруського банку розвитку про фінансування постачання Нікарагуа понад 700 одиниць невказаного обладнання.

Аналітики додали, що можливо білоруський прем'єр-міністр підписав ці угоди в межах російських схем, які використовують Білорусь, щоби допомогти Росії обійти західні санкції.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Голова російської Держдуми В’ячеслав Володін теж нещодавно відвідав Нікарагуа та Кубу, ймовірно, в межах постійних зусиль Кремля поширити свій вплив на Західну півкулю та згуртувати держави проти США та Заходу
  • Геолокаційні зображення підтверджують, що в ніч з 19 на 20 липня український безпілотник пошкодив інфраструктуру на авіабазі "Міллерово" в Ростовській області
  • Російські війська завдали ракетних і безпілотних ударів по Україні в ніч з 20 на 21 липня
  • Суб'єкти Росії посилюють нестандартне грошове стимулювання служби за контрактом у російських військових

Нагадаємо, що декілька днів тому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ввів тимчасовий безвізовий режим для громадян 35 держав Європи. У такий спосіб диктатор демонструє відкритість та миролюбність країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.07.2024 07:56