Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

Капітуляція — це не мир: Столтенберг заперечив Папі Римському

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заперечив Папі Римському Франциску, який закликав Україну "підняти білий прапор" і розпочати переговори з агресорами з Російської Федерації.

Про це повідомило німецьке видання NTV із посиланням на заяву Єнса Столтенберга.

"Капітуляція — це не мир. Президент Росії Володимир Путін розпочав цю війну та може закінчити її хоч сьогодні. В України, з іншого боку, немає такої можливості", — пояснив він усю різницю в трактуванні події.

При цьому генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав усіх союзників продовжувати надавати Києву військову підтримку.

Раніше агенція Reuters опублікувала виклад фрагмента інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI. В інтерв'ю понтифік, відповідаючи на запитання, чи потрібно Україні підняти "білий прапор" та піти на переговори з Росією, підтримав таку позицію.

Заява Франциска викликала великий резонанс у світі. Переважна більшість (за винятком представників країни-агресора та її союзників) не погодилася з висловлюваннями Папи Римського та вкотре підтримала Україну.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Ватикан не повторювати історичні помилки, змушуючи капітулювати Україну в боротьбі з агресором. Дипломат наголосив, що найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це "переговорами". Різко відреагував на слова понтифікат й президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі заявив, що волю та незалежність України варто поважати. Те, як поводитися з окупантами та чи вести з ними переговори, залежить винятково від українського народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 14:33