Йосімаса Хаясі. Джерело: японські ЗМІ

У Японії відреагували на слова Папи Римського про "білий прапор" України

Волю та незалежність України варто поважати. Те, як поводитися з окупантами та чи вести з ними переговори, залежить винятково від українського народу.

Про це повідомило видання Nikkei з посиланням на заяву генерального секретаря кабінету міністрів Японії Йосімасу Хаясі.

Таким чином він відреагував на заклик Папи Римського Франциска до України "підняти білий прапор" і розпочати переговори з російськими агресорами.

"Те, як ми підходимо до переговорів, які визначать майбутнє України, зокрема, й те, як варто вести переговори про припинення вогню, має залежати винятково від волі українського народу", — заявив Хаясі.

Він засудив початок попереднього голосування на "виборах" президента Росії в чотирьох східних і південних областях України, які Росія окупувала. Хаясі заявив, що проведення виборів на основі незаконної окупації неприпустимо.

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії також наголосив, що його країна продовжує політику санкцій проти Росії та підтримує Україну у співпраці з промислово розвиненими країнами G7.

Нагадаємо, що вчора міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Ватикан не повторювати історичні помилки, змушуючи капітулювати Україну в боротьбі з агресором. Дипломат наголосив, що найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це "переговорами".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 12:33