Фото: Twitter Дмитра Кулеби

"Український прапор — синьо-жовтий": Кулеба відреагував на заяву Папи Франциска про капітуляцію

Глава Міністерства зовнішніх справ України Дмитро Кулеба закликав Ватикан не повторювати історичні помилки, змушуючи капітулювати Україну у боротьбі з агресором.

Відповідне повідомлення з'явилось у соцмережі X Дмитра Кулеби. Дипломат наголосив, що найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це "переговорами".

"Що стосується білого прапора, то з історії першої половини 20 століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя", — написав Кулеба.

Очільник українського МЗС також додав, що наш прапор — синьо-жовтий. 

"Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підійматимемо інших прапорів", — запевнив Дмитро Кулеба.

Кулеба також висловив подяку Папі Франциску за постійні молитви за мир та сподівається, що після двох років нищівної війни в серці Європи він "знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців".

Папа закликав Україну підняти "білий прапор" у війні з РФ

Раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Франциск зробив свої коментарі в інтерв'ю, записаному у лютому швейцарською телекомпанією RSI, задовго до останньої п'ятничної пропозиції президента Туреччини Тайїпа Ердогана провести саміт між Україною та Росією, щоб покласти край війні. Нову пропозицію Ердоган зробив після зустрічі у Стамбулі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. Український лідер заявив, що хоча він і хоче миру, але не віддасть жодної території.

Своєю чергою керівник прес-служби Ватикану Маттео Бруні вже прокоментував цю резонансну заяву Папи Римського. Він зазначив, що понтифік мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише діалог шляхом переговорів.

Також у вечірньому зверненні 10 березня президент Володимир Зеленський відзначив роль церкви у війні проти російських загарбників. Лідер України також дорікнув Ватикану за "віртуальне посередництво" між агресором та жертвою вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 22:43