Фото: Дмитро Кулеба. Джерело – МЗС

Кулеба оприлюднив термінове звернення до союзників

У четвер, 7 березня, очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до країн-союзників з проханням терміново збільшити та пришвидшити військову підтримку нашій державі.

Таку заяву він зробив під час ініційованої Францією відеоконференції щодо підтримки України, передає прес-служба МЗС. 

Участь у ній брали міністри закордонних справ та оборони країн-союзників. Кулеба закликав учасників зустрічі ухвалювати рішення, керуючись двома правилами: "швидше і більше".

"Рішення мають бути невідкладними та спрямованими на те, щоб постачати зброю для України набагато швидше та у більших обсягах", — наголосив Кулеба.

Також український міністр закликав країни-союзників мати відчуття терміновості, коли йдеться про підтримку України, та не шукати причини чому щось неможливе, а робити неможливе можливим та ухвалювати рішення.

"Якщо Україні потрібно більше артилерійських боєприпасів і ракет більшої дальності для відбиття атак і звільнення території, - ви маєте можливості виробляти та закуповувати більше цього озброєння. Якщо пошкоджену військову техніку швидше ремонтувати на базах в Україні, а не за кордоном, то треба створювати відповідні можливості в Україні. Якщо ефективніше і більше українських військовослужбовців можна тренувати в Україні, а не за кордоном, значить потрібні саме такі рішення", — підкреслив глава МЗС.

Посадовець також наголосив на необхідності якнайшвидшого нарощування темпів виробництва зброї в Європі, щоб задовольнити потреби України та європейських партнерів. Він закликав усунути всі перешкоди для розвитку та налагодження співпраці європейських оборонних індустрій та виділити всі необхідні ресурси задля створення нових виробничих потужностей.

Нагадаємо, 7 березня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з питань оборони Грантом Шаппсом. Він перебував в нашій країні з візитом. Співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 20:37