Київ вимагатиме від «нормандської четвірки» «більше конкретики»

19 ЛИСТОПАДА 2019 22:19

«Більше конкретики» вимагатиме від учасників зустрічі в «нормандському форматі» президент України.

В ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Чехії, Володимир Зеленський заявив, що настав час визначитися з термінами повернення під контроль Києва всій території Донбасу та обміну полоненими, повідомляє Euro News.

«Я хочу підняти питання про повернення, де-окупацію Донбасу, поговорити про більш-менш чіткі терміни. Ми також хочемо повернути всіх наших людей додому до їх сім'ям, батькам. Коли це станеться?» - сказав Зеленський.

Лідери «нормандської четвірки», в яку, крім Росії і України, входять Німеччина і Франція, підтвердили участь у зустрічі на вищому рівні 9 грудня в Парижі.

«Ми розраховуємо, що наші французькі колеги як господарі нормандського саміту докладуть усіх зусиль, щоб зняти будь-яких двозначностей і щоб цей саміт чітко підтвердив непорушність і безальтернативність руху до виконання мінського комплексу заходів», - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ході прес- конференції за підсумками колегії міністерств закордонних справ Росії і Республіки Білорусь.

Останній раз зустріч в «нормандському форматі» проходила три роки тому. Зрушення в процесі мирного врегулювання стали можливі, зокрема, після початку розведення сил в Донбасі з ініціативи Києва.

Політика, 19.11.2019 22:19