Фото: vgoru.org

Київ вирішив закупити 30 скляних зупинок для пасажирів під час війни

Міська влада Києва планує придбати через систему Рrozorro 30 скляних зупинок для пасажирів загальною вартістю 8,37 мільйонів гривень.

Про це йдеться у відповідному тендері, опублікованому на електронній платформі.

Зазначається, що тендер на загальну вартість 8,37 мільйонів гривень  оголосили в КП "Київпастранс". В аукціоні перемогла єдина компанія-учасник "МонтажБуд 77". Павільйони мають бути поставлені до кінця грудня 2024 року. Передбачається, що це будуть зупинки з металевим каркасом і скляним дахом, а також скляною задньою та бічною стінками. Усередині павільйонів розмістять дерев'яні лавочки.

На сторінці цього тендера вже багато коментарів та звернень до держаудитора від небайдужих українців, яких обурюють витрати "величезних" коштів на облаштування зупинок, у той час, як "на фронті маємо дефіцит". Втім, Держаудитор на скарги поки не відреагував.

У Київській міській державній адміністрації прокоментували рішення обрати скло матеріалом для виробництва зупинок. 

"Що ж до матеріалу виконання павільйонів з використанням скляних панелей, у підприємстві пояснили, що такий матеріал є базовим для всіх нових зупинок в Києві й в інших українських та європейських містах. Прозорість матеріалу покращує оглядовість пасажирів. Також зауважили, що скляні панелі, які застосовуються при виготовленні зупинок, при пошкодженні не дають гострих уламків і розбиваються на малотравматичні фрагменти за принципом автомобільного скла", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ПрАТ "Укргідроенерго" замовила тендер на консультаційні послуги з питань підприємницької діяльності та управління на суму понад 1 мільйон гривень. На цей тендер подали звернення до Держаудитслужби одразу за трьома порушеннями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.01.2024 13:59