Фото: сайт "Укргідроенерго"

"Укргідроенерго" потрапило у скандал через мільйонний тендер на консультацію про гендерну рівність

ПрАТ "Укргідроенерго" замовила тендер на консультаційні послуги з питань підприємницької діяльності та управління на суму понад 1 мільйон гривень. На цей тендер подали звернення до Держаудитслужби відразу за трьома порушеннями.

Відповідна інформація з'явилась на сайті державних закупівель Prozorro. Тендер триватиме тендер до 12 грудня цього року.

Згідно з наявною інформацією, "Укргідроенерго" оголосило тендер на проведення "консультаційних послуг з питань гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності", які нібито пов’язані з господарською діяльністю підприємства. Очікувана вартість 1,24 мільйона гривень без послуг ПДВ. 

Даний тендер було оголошено 4 грудня, а його дата закінчення — 12 грудня. Наразі невідомо, чи хтось уже подав заявку, також невідомі й подробиці самої консультації на тему інклюзивності та гендерної рівності.

Скріншот з сайту Prozorro

Що відомо про "Укргідроенерго"

ПрАТ "Укргідроенерго" — це найбільша гідрогенерувальна компанія України, яка розташована у Вишгороді, Київській області. До її складу входять десять станцій на річках Дніпро та Дністер: Київська ГЕС та Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Середньодніпровська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1 та Дніпровська ГЕС-2, Каховська ГЕС, Дністровська та Дністровська ГАЕС. Канівська ГАЕС та Каховська ГЕС-2 у процесі підготовки до будівництва.

Варто відзначити, що на цей тендер подали звернення до Держаудитслужби відразу за трьома порушеннями: порушення порядку визначення предмета закупівлі; порушення законодавства щодо неправомірного обрання та застосування процедури закупівлі; неоприлюднення чи порушення термінів оприлюднення інформації про закупівлю.

Нагадаємо, Міністерство оборони України закупить обкладинки для особових справ на понад 20 мільйонів гривень. Це обкладинки для "особової справи осіб молодшого і старшого офіцерського складу, а також осіб рядового, сержантського і старшинського складу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.12.2023 22:51