Фото ілюстративне зі соцмереж

"Київстар" частково відновив роботу: що вдалося стабілізувати

Станом на 20:00 вівторка, 12 грудня, фахівці компанії "Київстар" частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Відновлення сервісів може відбуватися поступово.

Про це компанія "Київстар" повідомила на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

"Зараз спеціалісти компанії працюють над відновленням інших послуг і зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня 2023 року. Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що ми повідомлятимемо додатково", — йдеться в повідомленні.

При цьому "Київстар" висловив подяку правоохоронним органам і державним службам за миттєву реакцію та професійну допомогу в вирішенні цієї безпрецедентної ситуації.

У компанії зазначили, що після стабілізації роботи мережі всі абоненти та корпоративні клієнти, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами, обов`язково отримають компенсації.

"Уся команда "Київстар" висловлює вдячність абонентам, колегам із телеком-ринку, корпоративним клієнтам за розуміння та підтримку", — підсумували в повідомленні.

Сьогодні Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку "Київстар". Одна з версій — хакерська атака спецслужб Росії.

Як повідомили ЗМІ, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі. У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Також після масштабного збою в "Київстар" внаслідок хакерської атаки, співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив про DDoS атаки на їхню систему.

Варто відзначити, що услід за збоями у роботі мобільного оператора "Київстар", виникли й проблеми у його конкурентів з Vodafone. Додаток компанії не працював належним чином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 21:31