Скріншот з соцмереж

Кількість загиблих в Ізраїлі українців зросла майже вдвічі

Кількість загиблих українців в Ізраїлі знову зросла. Згідно з оновленими даними, внаслідок нападу ХАМАС загинули 23 громадяни України. Ще вчора повідомлялося про 13 жертв.

Про це повідомив посол держави Ізраїль в Україні Михайло Бродський у соцмережі X.

"Згідно з оновленим звітом, в результаті нападу ХАМАС на Ізраїль загинули 23 громадяни України. Це друга після США кількість загиблих іноземців під час нападу”, — поінформував дипломат.

Варто додати, що уранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення, включаючи дітей. Унаслідок цієї атаки загинули більш як 1400 ізраїльтян, близько двох сотень людей бойовики захопили у заручники.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів нові подробиці щодо евакуації українців із території бойових дій в Ізраїлі та Секторі Гази. За його словами, українські дипломати, розвідка, сили безпеки продовжують працювати для допомоги нашим громадянам, які опинилися на Близькому Сході.

Він зазначив, що вже понад 200 людей вивезли до Румунії, переважно жінок і дітей. Готуються нові рейси. Відомо про майже 260 наших людей, які зараз перебувають у Секторі Гази. Наразі виїзд звідти заблокований для громадян усіх країн, але українська влада працює з партнерами, щоб евакуювати наших громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.10.2023 16:11