Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Кірбі: Хто б не представляв США на Саміті миру — це не змінить підтримку України

Білий дім запевнив Київ в незмінності підтримки України з боку Сполучених Штатів Америки незалежно від того, хто представлятиме Вашингтон на Саміті миру, який пройде у Швейцарії з 15 по 16 червня. 

Про це заявив радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Європейська правда".

Журналісти запитали у Кірбі, чи схвильований Джо Байден тим, що, якщо він не відвідає Саміт миру особисто, це нібито може дати хибний сигнал світовій спільноті про важливість підтримки миру в Україні. 

"Сполучені Штати й президент Байден підтримують президента Зеленського й народ України, і це буде продовжуватися незалежно від того, хто сидітиме в якому кріслі на Саміті миру", — відповів Кірбі. 

Посадовець зазначив, що від початку повномасштабної російсько-української війни "жоден інший лідер не зробив і продовжує робити стільки, скільки робить президент Байден", щоб Україна мала все необхідне для захисту від російської агресії.

"І президент взяв на себе зобов'язання перед Україною бути поруч з ними в довгостроковій перспективі", — додав Кірбі.

Нагадаємо, 29 травня президент Володимир Зеленський заявив, що для Саміту миру, який пройде у Швейцарії, є важливим візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Це також вплине на інших лідерів держав, які спостерігають за реакцією Білого дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2024 09:28