Фото: pravdatutnews.com

Китай готує відповідь Тбілісі на скасування Грузією візового режиму

Китайська Народна республіка може скасувати візовий режим для громадян Грузії. Раніше в односторонньому порядку Тбілісі встановив безвіз для громадян Китаю 11 вересня.

Про це повідомив глава мінекономіки Грузії Леван Давіташвілі, пише SOVA. За його словами, це питання обговорювали в китайській столиці минулого тижня в рамках засідання комісій двох країн з питань економічного співробітництва.

Варто відзначити, що громадяни КНР можуть перебувати без візи на території країни протягом 30 днів. Водночас уряд Грузії планує збільшити кількість авіарейсів до Китаю до десяти на день, щоб збільшити потік туристів.

Китайсько-грузинські відносини: що відомо

У липні 2023 року Китай і Грузія підвищили рівень своїх двосторонніх відносин до стратегічного партнерства. Грузинська опозиція розкритикувала цю угоду, а главі МЗС Ілії Дарчіашвілі довелось виправдовуватись, що поглиблення відносин з Китаєм не перешкоджає європейській інтеграції країни.

Дарчіашвілі також підкреслював, що Пекін ніколи не ставив під сумнів суверенітет і територіальну цілісність Грузії на тлі заяв опозиції про дружні зв'язки між Китаєм і Росією.

Нагадаємо, конституційний суд встановив порушення конституції президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. Рішення у зв'язку з цим оголосили в залі засідань суду.

На початку жовтня Зурабішвілі заявила, що Росія нападе на Грузію або країни Балтії, якщо Україна не встоїть у війні з агресором. За її словами, зараз під загрозою перебуває уся Європа. Зурабішвілі переконана, що в Україні зараз ведеться найважливіша битва. Вона наголосила, якщо Росію не зупинити в Україні, то окупанти продовжать свою інтервенцію в інші держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 14:57