Фото: скріншот з відео

Китай готується до війни зі США: Пекін таємно тестує дрони в Росії, — ЗМІ

Пекін таємно постачає дрони Росії, використовуючи для цього фірми-посередники та країни Перської затоки. Успішність такої схеми свідчить про слабкість західних санкцій щодо РФ.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Йдеться про передачу БпЛА DJI, якими також користуються українські військові на фронті. 

Зазначається, що журналісти видання отримали доступ до відповідних митних документів і з'ясували, що частина дронів Росія отримує безпосередньо від російських дистриб'юторів, які співпрацюють з DJI, інша частина БпЛА потрапляє до армії РФ через постачання з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Повідомляється, що успішність такої схеми свідчить про слабкість західних санкцій щодо Росії, адже постачання з ОАЕ РФ оплатила через свій державний банк "Сбербанк", що перебуває під санкціями.

За даними WSJ, така співпраця РФ й Китаю викликає занепокоєння в Міністерстві оборони США. Пентагон вважає, що застосування китайських дронів росіянами в бойових діях з ЗСУ може не тільки посилити можливості окупантів, але і дозволити Пекіну отримувати розвіддані, які не призначені для Китаю.

Пентагон також побоюється, що інформація про ефективність дронів на полі бою може підвищити готовність Пекіна до війни зі США.

Нагадаємо, голова КНР Сі Цзіньпін готує звернення до річниці початку російського вторгнення в Україну. Лідер Китаю займав нейтральну позицію, не критикував РФ та закликав до переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.02.2023 20:42