Фото: ілюстративне. Джерело: ferra.ru

Китай проводить масштабні військові навчання навколо Тайваню

У четвер, 23 травня, китайська армія розпочала масштабні навчання неподалік від берегів Тайваню, в ході яких відбувається відпрацювання блокади острова.

Як повідомляє офіційна китайська газета "Женьмінь жибао", маневри відбуваються в Тайванській протоці, в районах на північ, південь і схід від острова Тайвань, а також в районах навколо островів Цзіньмень, Мацзу, Уцю та Дуньїнь.

Зазначається, що офіційний представник Східної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю Лі Сі називає ці маневри "суворим покаранням за сепаратистські дії сил, які прагнуть незалежності Тайваню". 

Карта військових навчань Китаю

На фото: карта військових навчань китайської армії. Джерело: "Женьмінь жибао"

"У ході навчань увага буде зосереджена на спільному патрулюванні флоту й військово-морських сил та завданню точних ударів по ключових цілях. В ході навчань військові кораблі та літаки китайської армії наблизяться до районів навколо острова Тайвань для патрулювання, де будуть проведені інтегровані операції всередині та за межами острівного ланцюга", — додав посадовець. 

Видання зазначає, що це потрібно для перевірки реальних бойових можливостей збройних сил Китаю. Навчання проходитимуть з четверга, 23 травня, по п'ятницю, 24 травня.

Важливо наголосити, що Китай не контролює острів Тайвань із 1949 року, але вважає його складовою частиною своєї території. Навчання проводяться через три дні після інавгурації нового президента Тайваня Лая Цінде. 

Нагадаємо, у лютому аналітики Міжнародного інституту стратегічних досліджень заявили, що Китай вивчає уроки з вторгнення Росії в Україну і починає готуватися до затяжної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні, вносячи правові зміни, які допоможуть інтегрувати військову та цивільну мобілізацію. Наполегливі дії Пекіна призводять до істотного збільшення оборонного бюджету Східної Азії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2024 05:24