Фото: Сhas.news

"Китайці повинні почути українську точку зору": у Білому домі зробили різку заяву

Російська Федерація та Китай підривають міжнародний порядок, який був сформований після Другої світової війни. Ці дві країни намагаються переписати "міжнародні правила гри".

Таку заяву зробив координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Він запевнив, що США уважно стежитимуть за результатами зустрічей між главою КНР Сі Цзіньпіном і російським диктатором Володимиром Путіним.

"Обидві країни підривають міжнародний порядок, заснований на правилах, який Сполучені Штати та багато наших союзників та партнерів вибудовували після закінчення Другої світової війни", — заявив Кірбі.

Представник Білого дому переконаний, що вони "хотіли б переписати правила гри у світі". Кірбі також вказав, що Китай і РФ "останнім часом посилюють свою співпрацю й відносини".

Американці сподіваються, що глава КНР Сі Цзіньпін триматиме відкритий зв'язок з Джо Байденом, та намагатиметься дізнатися українську позицію за допомогою переговорів з президентом Володимиром Зеленським.

"Ми вважаємо, що китайці повинні почути українську точку зору", — підсумував координатор із нацбезпеки при Білому домі.

Нагадаємо, під час офіційного візиту до Росії 20-22 березня лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним. Ймовірно, говоритимуть про схеми ухилення від санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2023 08:52