Фото: соцмережі

Китайський блогер знімав роботу ППО в Одесі: як його покарають

В Одесі китайський блогер знімав роботу української протиповітряної оборони (ППО) і потім викладав відео на власному YouTube-каналі. Його засудили на п'ять років позбавлення волі, але звільнили від відбуття покарання з іспитовим строком на один рік.

Про це йдеться в ухвалі Приморського районного суду Одеси. 

За інформацією слідства, громадянин КНР в Одесі знімав з вікна квартири на свій фотоапарат роботу сил ППО під час ворожої атаки окупантів. Блогер випустив серію відеороликів. Під ними він підписував місце і час зйомки. Також він детально все описував: характеристики звуків, факти ураження цілі та наслідки влучання. За даними відео можна було ідентифікувати на місцевості розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки. 

"Доступ до вказаного каналу вільний, будь-який користувач міг переглянути на ньому відеозапис, у тому числі російський глядач, який може передати інформацію ворожій стороні", — йдеться в ухвалі. 

Під час судового засідання блогер свою вину визнав повністю. Він щиро розкаявся та запевнив, що вирішив припинити злочинну діяльність і всіляко сприятиме наближенню перемоги України.

Китайця засудили на п'ять років позбавлення волі, але, зважаючи на щире каяття обвинуваченого, суд звільнив блогера від відбування покарання з іспитовим строком на один рік. Також суд змінив арешт на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до набрання вироком законної сили.

До того ж суд узяв до уваги те, що обвинувачений дотримується проукраїнської позиції, підтримує ЗСУ та здійснює волонтерську діяльність на користь української армії. Відтак блогера звільнили з-під варти в залі суду. 

Нагадаємо, працівники СБУ затримали агента ФСБ, який координував ракетний удар по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ворожим поплічником виявився 40-річний мешканець столиці, який мав прокремлівські погляди. Правоохоронці встановили, що зловмисник також розвідував локації штабів та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки ЗСУ на території столиці та Житомирщини. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.12.2023 02:16