Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

КНДР підриває дороги, які ведуть до Південної Кореї: деталі

Північна Корея підірвала міжкорейські дороги зі свого боку. У відповідь на такі недружні кроки військові Південної Кореї заявили, що не зазнали жодних втрат.

Спеціальну заяву щодо цього оприлюднив Об'єднаний комітет начальників штабів армії Південної Кореї. Її цитує агенція Reuters. У документі йдеться про те, що в Сеулі знали про плани КНДР і заявляли, що Південна Корея не піддасться на провокацію та дасть на неї "рішучу відповідь".

Тим часом видання Yonhap поінформувало, що раніше Північна Корея пообіцяла перекрити дороги та залізниці, які колись вважали символами міжкорейської співпраці.

"Збройні сили Північної Кореї здійснили підриви, які, ймовірно, спрямовані на перекриття доріг Кьонгі та Тонхе. Це відбулося близько полудня, проводяться додаткові дії, використовується важка техніка", — йдеться в заяві Об’єднаного комітету начальників штабів південнокорейської армії.

Зазначається, що військові Південної Кореї не зазнали жодних втрат і у відповідь відкрили вогонь на південь від військової демаркаційної лінії. В Об'єднаному комітеті штабів додали, що "військові уважно стежать за діяльністю збройних сил Північної Кореї та зберігають готовність".

Конфлікт між КНДР і Південною Кореєю знову загострився минулого тижня. Північна Корея звинуватила Південну в запусках дронів, які долетіли до Пхеньяна. У КНДР пообіцяли відповісти та заявили, що підготують "усі засоби нападу".

Нагадаємо, що нещодавно російський диктатор Володимир Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.10.2024 10:55