Фото: deviantart.com

Коаліція з розмінування: Україна вже цього тижня отримає від Литви 14 бронетранспортерів M113

Литва вже цього тижня передасть Україні бронетранспортери M113. Сили оборони отримають 14 одиниць такої техніки в рамках коаліції з розмінування.

Відповідне повідомлення з'явилось у соцмережі X міністерства оборони Литви.

"Цього тижня Литва відправляє в Україну 14 броньованих машин M113 для посилення можливостей розмінування", — пише прес-служба литовського відомства.

У міноборони Литви також підкреслили, що це частина непохитної підтримки України в рамках коаліції з розмінування.

Бронетранспортер M113 — це гусеничний бронетранспортер, який застосовується для перевезення військових у зоні ведення активних бойових дій. Цей БТР стоїть на озброєнні багатьох армій світу, у тому числі Збройних сил України. Виробник — американська компанія BAE Systems. Вага цього бронетранспортера — 11 440 кг, розрахована на двох членів екіпажу та 11 пасажирів. Броня забезпечує круговий захист від бронебійних куль 14,5 міліметрового кулемета.

Варто відзначити, що у квітні до України прибула партія бронетранспортерів M577, які передала Литва. Загальна вартість наданої Литвою допомоги оцінюється в 610 мільйонів євро.

Важливо додати, що Литва залишається серед найбільших прихильників України у світі за часткою ВВП, а двостороння допомога Україні становить 1,5% ВВП. Крім того, частка Литви в підтримці України ЄС становить ще 0,5% ВВП країни.

Нагадаємо, що 11 квітня президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Литви Гітанасом Наусєдою. Зустріч відбулася у межах робочого візиту до Литовської Республіки для участі в дев'ятому саміті Ініціативи трьох морів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2024 21:31