Фото: Херсонська міська рада

Колаборанти тікають до Криму з окупованої Херсонщини, — Генштаб

Окупаційна влада готується покинути деякі населені пункти Херсонської області. Колаборанти очікують наступальні дії з боку ЗСУ.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Зазначається, що через побоювання деокупації українських територій, у населеному пункті Олешки та Скадовська Херсонської області російська окупаційна так звана влада готується до втечі на територію окупованого Криму. Зокрема, з 21 лютого відмічено виїзд місцевих колаборантів у Бахчисарай, Сімферополь та Керч, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану евакуацію всіх охочих. Для перевезення колаборантів ворог залучив військові вантажні автомобілі, з собою можна брати лише ручний багаж.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки.

Наступ ворога

За даними Генштабу, основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби наші захисники відбили 81 атаку окупантів на цих напрямках.

Також росіяни завдали п'ять ракетних та 13 авіаційних ударів, два з яких — із застосуванням БПЛА типу "Шахед-136" по цивільній інфраструктурі. Всі дрони збиті.

Генштаб повідомляє, що ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області та на Донбасі.

Є загиблі та поранені мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури. Рівень загрози завдання РФ ракетних ударів залишається високим по всій території України.

Нагадаємо, на сході України тривають наступальні дії окупантів. Рашисти відправляють штурмом по 20 своїх солдатів, а після їхнього провалу — наступають інші 20 росіян. На Бахмутському напрямку армія РФ щодня втрачає по 500 солдатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2023 07:32