Збірна України з футболу. Джерело: УАФ

Коли і з ким зіграє футбольна збірна України в Лізі націй

Визначився календар матчів збірної України з футболу в Лізі націй сезону-2024/2025. Суперниками команди головного тренера Сергія Реброва стали збірні Чехії, Албанії та Грузії.

Розклад опублікувала прес-служба Української асоціації футболу.

За підсумками попереднього розіграшу Ліги націй збірна України залишилася у лізі В на другий сезон поспіль і потрапила до другого кошика посіву на жеребкуванні. Суперниками підопічних Сергія Реброва стали команди Чехії, Албанії та Грузії.

Перший матч у Лізі націй сезону-2024/2025 Україна проведе 7 вересня вдома проти Албанії. А завершить груповий етап виїзною грою з тими ж албанцями 19 листопада. Наразі невідомо, де "синьо-жовті" проводитимуть домашні зустрічі.

Календар матчів України у Лізі націй

  • 7 вересня, 21:45. Україна — Албанія
  • 10 вересня, 21:45. Чехія — Україна
  • 11 жовтня, 21:45. Україна — Грузія
  • 14 жовтня, 21:45. Україна — Чехія
  • 16 листопада, 19:00. Грузія — Україна
  • 19 листопада, 21:45. Албанія — Україна

Прямі путівки до елітної ліги отримають чотири переможці груп. Команди, що посядуть другі місця, гратимуть проти збірної дивізіону А з третього місця в групі. Чотири найкращі команди Ліги націй, які не здобудуть прямі путівки на чемпіонат світу 2026 року через кваліфікацію УЄФА, вперше отримають нагоду зіграти у відбірковому плей-оф.

Титул чинного чемпіона Ліги націй в елітному дивізіоні вперше відстоюватиме Іспанія, що у фіналі минулого року перемогла Хорватію в серії пенальті.

Нагадаємо, що 2 грудня в німецькому Гамбурзі відбулася церемонія жеребкування фінальної частини Євро-2024. Збірна Україна, яка продовжує змагання за одну з останніх путівок на турнір, дізналася ймовірних суперників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.02.2024 16:48