Фото: Facebook "Укренерго"

Коли може розпочатися експорт української електроенергії до Словаччини: оголошено дату

У понеділок, 17 квітня, Україна може розпочати експорт електроенергії до Словаччини. Орієнтовний обсяг складе 200 МВт щогодини.

Відповідне повідомлення з'явилось у Facebook компанії "Укренерго".

Зазначається, що аукціон з розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів у напрямку Словаччини був проведений 15 квітня на дату постачання 17 квітня. На аукціоні було розподілено 100% доступної пропускної спроможності у цьому напрямку серед чотирьох учасників.

В "Укренерго" заявили, що експорт електроенергії відновився з 11 квітня і наразі триває у дві країни: Польщу та Молдову. Процес здійснюється виключно за умови першочергового забезпечення українських споживачів.

"Нагадаємо, дозволена ENTSO-E максимальна пропускна спроможність для експорту електроенергії у Європу наразі складає 400 МВт. Укренерго спільно з європейськими колегами працює над можливістю збільшення цього обсягу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна відновлює процес експорту електроенергії. Відповідний указ підписав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Раніше представник ГУР заявив, що навесні енергетика України залишиться мішенню для російських окупантів, проте основною ціллю можуть стати військові об'єкти, концентрація наших військ і логістика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.04.2023 14:37