Жозеп Боррель. Джерело: aa.com.tr

Коли розпочнеться постачання снарядів в Україну в межах чеської ініціативи: заява Борреля

Україна може зовсім скоро отримати артилерійські снаряди в рамках чеської ініціативи. Перші постачання очікуються наприкінці травня або на початку червня.

Таку заяву зробив очільник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель.

"Ми не повинні забувати про брак боєприпасів 55-го калібру. Багато країн приєдналися до чеської ініціативи, щоб шукати боєприпаси", — зазначив він.

За його словами, перші постачання снарядів відбудуться наприкінці травня або на початку червня 2024 року. Також Боррель наголосив, що питання надання ЗСУ більше протиповітряних систем та артснарядів калібру 155 мм залишається для представників ЄС найважливішою метою.

Варто зазначити, що Чехія вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України в межах своєї ініціативи. Зараз ведеться робота Праги над контрактуванням ще 300 тисяч снарядів.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що його країна може забезпечити поставку в цілому 1,5 мільйона артилерійських снарядів. Боєприпаси нададуть Україні протягом року.

Додамо, радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну у червні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 19:17