Фото: Pixabay

Коли США почнуть гатити по іранських цілях: інсайд від The Wall Street Journal

Вже найближчими вихідними Сполучені Штати Америки планують завдати ударів по численних іранських цілях в Іраку та Сирії. Це буде відповіддю на атаку Тегерана бази США в Йорданії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських посадовців. Співрозмовники джерела наголосили, що цілями ударів США стануть іранський контингент та об’єкти.

Також вказується, що відповідь американців буде "багаторівневою": вона поєднуватиме військові дії з іншими кроками, які можуть бути скориговані, щоб показати, що Вашингтон не прагне до подальшої ескалації.

Водночас посадовці пояснили, що мета ударів полягає в тому, щоб змусити Тегеран і його поплічників зменшити кількість атак по всьому регіону, поки Білий дім і його союзники ведуть переговори про припинення вогню між ХАМАС та Ізраїлем, щоб знизити напруженість.

Своєю чергою WSJ зазначає, що Іран надіслав сигнал, що не віддавав наказ про напад на базу США, і попереджає, що американські атаки по іранській території або контингенту в регіоні спонукатимуть його завдати удару у відповідь.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден дав завдання розробити заходи у відповідь на атаку проіранських угруповань на американську військову базу в Йорданії, яка відбулася ввечері 27 січня.

Також 30 січня президент Сполучених штатів Америки Джо Байден прийняв рішення щодо того, як реагувати на атаку безпілотника в Йорданії, яка призвела до загибелі трьох військових США. За словами американського лідера, він не прагне розширення війни на Близькому Сході.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.02.2024 17:12