Фото: Данило Гетманцев. Джерело – "Слуга народу"

Коли в Україні можуть легалізувати криптовалюту: у Раді назвали терміни

В Україні у першій половині 2025 року можуть легалізувати криптовалюту. Наразі триває доопрацювання відповідного законопроекту.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, до кінця поточного року Національний банк спільно з Міжнародним валютним фондом допрацьовує законопроект про легалізацію криптовалюти. Своєю чергою експерти МВФ дадуть офіційну позицію щодо такої ініціативи.

"До кінця року ми будемо мати від експертів МВФ вже конкретну офіційну позицію щодо цього законопроєкту. Я думаю, що орієнтовно, перший-другий квартал наступного року ми можемо вже легалізувати крипту та оподаткувати її відповідним чином", — зазначив Гетманцев.

Водночас він наголосив, що не варто очікувати пільг на криптовалюту. Нардеп пояснив, що планується звичайне оподаткування, яке стосуватиметься інвестиційного прибутку.

"Буде звичайне оподаткування за моделлю оподаткування операцій від цінних паперів — коли оподатковується інвестиційний прибуток", — додав він.

Нагадаємо, за підсумками дослідження, проведеного міжнародною аналітичною компанією Chainalysis, Україна у 2024 році посіла шосте місце в глобальному індексі прийняття криптоактивів. Проте, щоб досягти розвитку цієї сфери, потрібно легалізувати крипторинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.10.2024 16:26