Фото: Офіс президента

Коли в Україні відбудуться президентські вибори: відповідь Єрмака

Президентські вибори в Україні відбудуться після закінчення війни з країною-агресоркою Росією.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

На його думку, вибори мають відбуватися лише після закінчення війни, щоб всі громадяни змогли безперешкодно віддати свої голоси.

"Зеленський дуже чітко заявив, що він хоче, щоб усі солдати мали можливість голосувати, так само як і біженці за кордоном. Але на сьогодні ресурси повинні йти на війну", — пояснює Єрмак.

Вибори в Україні

У 2024 році в Україні мали б відбутися президентські вибори — вони були заплановані на кінець березня. Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що не покине свою країну під час війни. У такий спосіб він відповів на запитання, чи пішов б він на другий термін, якщо вибори у 2024 році таки б відбулися.

Раніше спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук уже заявляв, що парламентські вибори в Україні будуть проводити лише після закінчення воєнного стану. Нині організувати голосування неможливо через декілька причин. Щоправда, згодом голова Верховної Ради сказав, що Конституція не забороняє проведення виборів під час війни.

Додамо, що, згідно з даними опитування, яке було проведено соціологічною службою Центру Разумкова, абсолютна більшість українців ставляться негативно до ідеї проведення загальнонаціональних виборів в Україні до завершення війни. Зокрема, серед 2016 респондентів віком від 18 років 56% опитаних не підтримують проведення виборів (президентських чи парламентських) під час війни в Україні. Лише 28% опитаних громадян ставляться позитивно до цієї ідеї. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що "ніхто не погодиться" на війну, яка триватиме ще довгі роки. Водночас якщо бойові дії продовжаться, то Київ шукатиме рішення для проведення виборів

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 16:59