Фото: "Главком"

Коли військові можуть почати застосовувати касетні боєприпаси: Сирський повідомив деталі

Україна вже отримала від США касетні боєприпаси. Військові почнуть їх використовувати найближчим часом. На якому напрямку фронту їх будуть використовувати наразі не повідомляють, та, імовірно, випробують зброю поблизу Бахмута. 

Прибуття цього виду озброєння в Україну підтвердив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю ВВС.

"Генерал Сирський підтвердив, що американські касетні боєприпаси вже прибули в Україну і будуть готові до використання протягом декількох днів", — йдеться у повідомленні.

Тим часом ЗМІ повідомляють, що на позиціях навколо Бахмута були помічені американські гаубиці М777, для яких використовують касетні снаряди.

Що таке касетні снаряди і навіщо вони Україні

Касетні снаряди потрібні Україні для ефективного знищення піхоти та техніки російської армії. У них велика зона ураження, тож лише за допомогою кількох снарядів можна завдати ворогу значних втрат. Касетна зброя вибухає у повітрі над ціллю, випускаючи від десятків до сотень суббоєприпасів меншого розміру на великій площі.

Американські 155-мм артснаряди DPICM з касетною бойовою частиною гарантовано накривають зону діаметром 300 метрів. Завдяки цьому один такий снаряд виконує роботу десятків звичайних осколково-фугасних. Касетні засоби ураження можуть бути використані як для ураження цілі в момент обстрілу, так і дистанційного мінування. 

Нагадаємо, 7 липня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що Вашингтон надає Києву касетні снаряди. За його словами, Україна надала письмові гарантії і зобов'язалася мінімізувати ризики для мирного населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 15:36