Фото: ілюстративне

Коли закічиться війна в Україні: відповідь Генсека ООН

На сьогодні умов для закінчення війни в Україні немає. За прогнозами ООН війна закінчиться, але не "в найближчому майбутньому".

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає The Guardian.

Гутерріш зауважив, що наразі він не бачить кінця війні в Україні в найближчому майбутньому. За словами генсека ООН, поки що немає навіть можливості для серйозних мирних переговорів між Україною та Росією.

"Ця війна закінчиться. Все закінчується. Але я не бачу закінчення цієї війни в найближчому майбутньому, на жаль. Я не бачу шансу, що зараз можуть бути мирні переговори між двома сторонами", — сказав він.

Нагадаємо, Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що російсько-українська війна наразі у "вирішальній фазі". Однак це не означає, що бойові дії закінчаться скоро. Водночас Столтенберг наголошує, що, з огляду на поточну ситуацію, НАТО має "надати Україні зброю, необхідну для перемоги".

Також Очільник МЗС Нідерландів Вопке Хукстра вважає, що єдиний шлях для закінчення війни в Україні — її перемога на полі бою. Відтак, ЗСУ необхідно більше зброї.

Додамо, ЗСУ продовжують ліквідовувати окупантів України. Станом на ранок 18 січня українські бійці знищили понад 117 тисяч рашистів.

Війна, 18.01.2023 15:24