Ярослав Шимчик. Джерело: соцмережа X

Колишній керівник польської поліції постане перед судом через вибух гранатомета-сувеніра з України

Узимку 2022 року в кабінеті тепер уже колишнього начальника Головного управління поліції Польщі Ярослава Шимчика вибухнув гранатомет-сувенір. Згодом з’ясувалося, що це подарунок, зроблений йому в Україні. Зараз Шимчику висунули звинувачення у зв’язку з тим інцидентом.

Про це повідомив RMF24. Журналісти уточнили, що генералу Шимчику висунули два звинувачення — у володінні переносною зброєю у вигляді гранатомета без відповідних дозволів і в неумисному створенні загрози для життя та здоров’я багатьох людей і майна.

Причиною першого звинувачення стало те, що Шимчик ніяк не задекларував подарований в Україні гранатомет, коли перетинав польський кордон. За це йому загрожує від пів року до восьми років позбавлення волі. Таку інформацію оприлюднив журналістам речник Окружної прокуратури Варшави.

Друге звинувачення пов’язане з тим, що Шимчик, як стверджує слідство, розблокував запобіжник гранатомета всередині будівлі. За це може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Сам Шимчик заявив, що не розуміє звинувачень і взагалі відмовився від коментарів.

Подарований Шимчику під час його офіційного візиту в Україну сувенір-гранатомет вибухнув у нього в кабінеті у грудні 2022 року, пошкодивши також суміжні приміщення. Після цього генерал Шимчик два дні перебував у лікарні.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року в Одесі в офісі однієї з торгівельних мереж стався вибух, внаслідок якого травмувалося двоє людей. Вибухнув використаний боєприпас, який у приміщення приніс один із постраждалих як сувенір.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.09.2024 14:39