Фото: Ігор Коломойський / соцмережі

Коломойському продовжили запобіжний захід: усі деталі справи олігарха

Шевченківський районний суд Києва 22 січня залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 2 березня. Водночас він може вийти із СІЗО, внісши заставу у розмірі 2,65 мільярда гривень.

Відповідне рішення було схвалено під час засідання 22 січня.

"Продовжити термін тримання під вартою до 02.03.2024. Визначити заставу у 2 мільярди 650 мільйонів гривень", — сказав суддя.

Прокурори клопотали про продовження утримання Коломойського у СІЗО на час проведення досудового розслідування.

Своєю чергою адвокати наполягали на зміні запобіжного заходу з варти на домашній арешт у селі Микільське-на-Дніпрі Дніпропетровської області. Свою вимогу вони аргументували "незадовільним станом здоров'я бізнесмена".

Суд також вкотре відмовив у проханні щодо передачі Коломойського на поруки.

У чому підозрюють Ігоря Коломойського

У вересні 2023 року Коломойський отримав підозру в шахрайстві за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

"Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних фінустанов", — вказували в СБУ.

Згодом йому обрали запобіжний захід в справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

7 вересня Коломойський отримав підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень "ПриватБанку". Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вжили заходи щодо арешту його активів.

Правоохоронці 15 вересня оголосили бізнесмену нову підозру за трьома статтями у справі про заволодіння 5,8 мільярда гривень. Наступного дня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід Коломойському, змінивши розмір застави на три мільярди 891 мільйон гривень.

10 листопада Шевченківський районний суд Києва 10 листопада відхилили клопотання адвокатів Ігоря Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт.

21 грудня колегія суддів Київського апеляційного суду залишила Коломойського під вартою до 26 січня 2024 року. Також суд зменшив йому розмір застави з трьох мільярдів 891 мільйона гривень до двох мільярдів 650 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Коломойський вирішив передати свої корпоративні права у медіахолдингу "1+1 media" в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора — Ярослава Пахольчука.

Відомо, що Ігор Коломойський надав український паспорт у Шевченківському районному суді Києва для посвідчення особи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.01.2024 06:39