На фото Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента

"Колосальний результат": Зеленський розповів, скільки російських кораблів знищила Україна

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні уже вдалося знищити 23 російські кораблі. Для таких ударів наші військові використовують далекобійну зброю власного виробництва, британські Storm Shadow і французькі ракети SCALP.

Про це гарант повідомив на прес-конференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради у Брюсселі.

"На сьогодні по Криму Україна вже працює далекобійною зброєю. Ми працюємо ефективно. Ми вже знищили 23 ворожі кораблі — це колосальний результат. Ми використовуємо різні види зброї — зброю власного виробництва, британські Storm Shadow і французькі SCALP", — заявив Зеленський.

Президент також наголосив, що Україна ніколи не використовувала далекобійну зброю Німеччини, оскільки її не надали. Водночас гарант зазначив, що вона потрібна нашій країні, однак він поважає думку Олафа Шольца, і "це його право погоджуватися чи ні". 

Нагадаємо, на початку жовтня речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук повідомляв, що збільшення кількості випадків виведення російських суден-ракетоносіїв в акваторію Чорного моря пов'язане із заходами щодо розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Ймовірно, окупанти очікують на можливу атаку на пункт базування кораблів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 17:59