Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Росіяни вивели у Чорне та Середземне моря ракетоносії: скільки "Калібрів" націлено на Україну

Станом на ранок вівторка, 15 жовтня, в акваторії Чорного та Середземного морів перебувають шість кораблів, чотири з яких є носіями крилатих ракет типу "Калібр". Загальний залп цих суден складає до 20 ракет. 

Як повідомляє прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України, загальний залп суден, які перебувають в акваторії Чорного моря складає до восьми ракет. Водночас в Азовському морі жодних суден немає.

Також військові зафіксували активність російських кораблів у Середземному морі. Йдеться про три судна, двоє з яких є ракетоносіями, які мають загальний залп до 12 ракет "Калібр". 

За добу в інтересах рф прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря — п'ять суден, з них два продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря — п'ять суден, з них одне рухалось з протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації", — додають у ВМС.

ВМС

Інфографіка: Військово-морські сили ЗСУ

Нагадаємо, на початку жовтня речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук розповідав, що збільшення кількості випадків виведення російських суден-ракетоносіїв в акваторію Чорного моря пов'язане із заходами щодо розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Ймовірно, окупанти очікують на можливу атаку на пункт базування кораблів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 09:33