Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Чорному морі стався землетрус

У п'ятницю, 11 жовтня, у південно-західній частині Чорного моря стався землетрус магнітудою у 5,2 бала. Джерело землетрусу було розташовано на глибині у 10 кілометрів.

Як повідомляє прес-служба головного центру спеціального контролю України, землетрус зафіксували о 10:16 за київським часом. Згідно з класифікацією, землетрус належить до сильно помірних.

"Результати обробки даних надані до центральних органів державної влади та до міжнародних сейсмологічних центрів", — зауважили сейсмологи.

Епіцентр землетрусу відносно неподалік розташований від берегів Туреччини. 

Землетрус у Чорному морі

Джерело: головний центр спеціального контролю України

Раніше, а саме 4 жовтня, у Румунії в зоні Вранча стався землетрус магнітудою чотири бали. Його поштовхи відчули жителі Одеської області. Інформації про пошкодження та постраждалих в Україні не надходило.

Місто Рені, розташоване в Одеській області, є найближчим до сейсмоактивної зони Вранча, перебуваючи приблизно за 100 кілометрів від епіцентру. Найближчими роками, на думку геофізиків, майже вся Україна може опинитися в зоні потужного землетрусу магнітудою 7-7,5 балів, що очікується в зоні Вранча. За словами геофізика Володимира Шляхового, такий землетрус становить серйозну небезпеку для України, і при його виникненні на будівлях можуть з'являтися тріщини.

Нагадаємо, 1 вересня поблизу тимчасово окупованого Росією Криму стався землетрус. Поштовхи не становили загрози для українського населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.10.2024 14:23