Фото: 125 окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України / Facebook

Командир 125-ї окремої бригади, яка обороняла Харківщину, пішов з посади

Командир 125-ї окремої бригади територіальної оборони генерал-лейтенант Артур Горбенко заявив, що йде зі своєї посади.

Заяву Горбенка опублікувала прес-служба 125-ї окремої бригади у Facebook.

Причину свого звільнення командир не назвав, однак зазначив, що продовжить службу в лавах Збройних сил України.

"Сьогодні завершується більш ніж дворічна наша з Вами спільна служба в 125-й окремій бригаді територіальної оборони", — наголосив Горбенко.

Він також подякував військовим за службу, вірність присязі та відданість українському народові під час російсько-української війни.

"Ви — люди мирних професій, різноманітних сфер діяльності та інтересів, з перших днів повномасштабної російської агресії, добровільно без вагань, стали на захист рідної землі та бороните нашу державу в лавах Сил оборони. Вдячний всьому особовому складу за вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданість українському народові, жертовність, відвагу і професіоналізм, проявлені в ході російсько-української війни, в численних боях та зіткненнях за нашу з вами землю", — зазначив Горбенко.

Скандал із 125-ю бригадою під час оборони Харківщини

10 травня 2024 року окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів вздовж лінії кордону України з Росією, завдавши втрат ЗСУ та цивільному населенню.

Наприкінці травня стало відомо, що Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування у справі про прорив російських окупантів через державний кордон у Харківській області. Зокрема, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами Збройних сил України.

Зокрема, у межах досудового розслідування ДБР комплексно перевіряє рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 21:53