Ілон Маск. Фото: соцмережа Х (Twitter)

Компанія Ілона Маска вперше вживила у мозок людини мікрочіп: яке майбутнє у цього винаходу

Компанія Ілона Маска Neuralink уперше імплантувала у мозок людини мікрочип. Передбачається, що імплант зможе передавати сигнали на інші електронні носії, а в перспективі допоможе людям з обмеженими фізичними можливостями контролювати свої рухи.

Про це мільярдер написав у соцмережі "Х".

Він зазначив, що його стартап успішно провів краніектомію, щоб прикріпити пристрій.

"Перша людина отримала імплантат від Neuralink вчора і добре відновлюється. Початкові результати показують перспективне виявлення нейронних спайків", написав він.

 

Скріншот із соцмережі "Х"

За даними видання Daily Mail, це сталося після того, як Neuralink отримала дозвіл Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) на проведення операцій з людьми, що стало важливою віхою для стартапу.

В перспективі досягнення Neuralink дозволить паралізованим людям контролювати рух сили думки. Компанія має намір імплантувати мікрочипи в мозок паралізованих людей та дозволити їм керувати своїм тілом за допомогою думки.

Маск заявив, що пристрій "дозволяє керувати вашим телефоном або комп'ютером, а через них можна використовувати будь-яке джерело, просто подумавши".

"Початковими користувачами будуть ті, хто втратив здатність користуватися кінцівками. Уявіть собі, якби Стівен Гокінг міг би спілкуватися швидше, ніж швидка друкарка чи аукціоніст! Це мета", сказав Ілон Маск.

Нагадаємо, у Флориді (США) професійний гітарист Крістіан Нолен грав рок-музику на гітарі під час видалення пухлини мозку. Залишатися при свідомості йому порадили лікарі. Відомо, що медики провели краніотомію (трепанацію черепа), щоб видалити пухлину з правої лобової частки мозку Нолена. Ця операція зазвичай виконується, коли пацієнт не спить, щоб правильно оцінити його стан.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 30.01.2024 11:10