Фото ілюстративне. Джерело: socportal.info

Конфіскувати або перереєструвати: в Естонії хочуть заборонити автомобілі з російськими номерами

Естонією не повинні пересуватися автомобілі з російськими номерними знаками, тому машини варто або конфіскувати, або перереєструвати.

Таку думку висловив міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс під час прес-конференції уряду. За його словами, російська сторона вже працює над тим, щоби не пропустити жодної машини з номерами РФ на територію Естонії, і тепер питання полягає в тому, що робити з тими автомобілями з російськими номерними знаками, які вже є в Естонії.

"Я не можу коментувати загальну позицію уряду. Моя думка така, що санкції варто виконувати, і ці автомобілі необхідно конфіскувати, ми повинні до цього прийти. У мене взагалі виникає запитання: чому в Естонії їздять машини з російськими номерами, чому в когось вони є? Можливо, потрібно проаналізувати ситуацію, щоби автомобілів з такими номерами тут не було? Їх треба зареєструвати в Естонії?" — сказав Ляенеметс.

Він також зазначив, що окреме питання полягає в тому, хто приїжджає до Естонії та з якою метою.

"Експерт у цій галузі – Податково-митний департамент, і ми маємо підготуватися до цієї ситуації. Тут питання політичного вибору, як і що ми робитимемо, оскільки норми Єврокомісії дуже загальні та не стосуються автомобілів. Як ми вже казали, деякі заходи можуть виглядати не дуже розумними. Не знімати ж, наприклад, людині зі себе золотий ланцюжок", — додав Ляенеметс.

Варто зазначити, що Європейська комісія вважає, що автомобілі з номерами РФ не можна випускати з Європи, оскільки це вважатиметься переміщенням товарів санкцій.

Нагадаємо, що автомобілі з російською реєстрацією втратили можливість перетинати кордон з Латвією. Країна слідом за Литвою пішла на такий крок через раніше запроваджені санкції. У разі злісної непокори працівникам митниці та відмови розвертатися на кордоні можлива конфіскація автомобіля. Власників авто також застерегли від повторних спроб в’їхати через інші пункти пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.09.2023 15:12