Конгресмени-демократи проти президента США

18 ГРУДНЯ 2019 13:44

Новий етап імпічменту: після того, як спікер Палати представників у вівторок повідомила, що голосування за двома статтями обвинувачення проти Трампа в рамках існуючої на Капітолійському пагорбі процедури відбудеться в середу, Білий дім опублікував лист глави адміністрації, адресований Ненсі Пелосі.

Американський президент назвав те, що відбувається «незаконною партійної спробою зробити переворот».

Юридичний комітет нижньої палати Конгресу США в кінці минулого тижня затвердив два пункти звинувачення проти Трампа, що дозволяють оголосити йому імпічмент, повідомляє Euro News.

Представники Демократичної партії вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, втрутившись у внутрішні справи України, і перешкоджав розслідуванню Конгресу.

Ці звинувачення в середу повинні розглянуті конгресменами в повному складі.

У шести-сторінковому листі американський президент заявляє, що конгресмени-демократи явили приклад «безпрецедентним, що порушує конституцію, зловживанням владою».

Він зазначає, що сама Пелосі і партія, яку вона представляє, стали заручниками радикалів, що мають ультраліві переконання, і що «американський народ на виборах 2020 го року зажадає за ці кроки відзвітувати».

У разі затвердження обвинувального висновку воно буде передано в Сенат, де у однопартійців Трампа - більшість.

Ось як відреагував на початок нового етапу його відсторонення від влади сам Трамп:

«Я ніколи не бачив такої єдності в лавах республіканців. У нижній палаті все голосували проти звинувачення. Сподіваюся, що у верхній палаті результат голосування буде аналогічним. Я розмовляв з Мітчем Макконеллом, спікером республіканської більшості у верхній палаті цього ранку, він розділяє в даному випадку мою оцінку».

Щоб звинувачення, що призвели до імпічменту були затверджені, необхідно не менше 67 сенаторів, які висловилися «за».

На даний момент у республіканців в Сенаті 53 мандати зі ста покладених по конституції.

Напередодні голосування в Палаті представників в Нью-Йорку маніфестанти закликали законодавців оголосити Трампу імпічмент і вигнати президента з Білого дому.

Світ, 18.12.2019 13:44