Контрабанда кокаїну з Еквадору – судитимуть організатора

22 ГРУДНЯ 2021 09:40

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох членів міжнародного злочинного угруповання за фактами контрабанди наркотичних засобів в особливо великих розмірах, а також їх незаконного придбання, зберігання та перевезення з метою збуту.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

Розслідуванням встановлено,  що троє членів міжнародного злочинного угруповання, громадяни Албанії, Румунії та України, організували ввезення наркотичних засобів з Еквадору до країн Західної Європи, у тому числі до України, із приховуванням від митного контролю через контейнерний термінал одного з портових операторів Одещини та з метою подальшого збуту.

Правоохоронцями у серпні 2021 року у технологічних порожнинах двох морських рефрижераторних контейнерів з вантажем бананів виявлено 100 брикетів з кокаїном.

Згідно висновку експерта, загальний кількісний вміст кокаїну у вилучених брикетах порошкоподібної речовини становить 80 кг. Вартість на «чорному ринку» сягає 20 млн доларів США.

«За клопотанням прокуратури обвинуваченим обрано запобіжний захід – тримання під вартою, без визначення розміру застави. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України», - йдеться в повідомленні.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: На Одещині митника судитимуть за побори, а на Сумщині інспектор спричинив збитків на 1 млн гривень

Події, 22.12.2021 09:40