Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: аналітики ISW повідомили про неоднозначну ситуацію у Вербовому

Тактична ситуація у Вербовому залишається неясною на тлі наступальних операцій українських військ на заході Запорізької області, що тривали 25 вересня. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські війська продовжили наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, завдавши втрат російській живій силі й техніці та виснажуючи російські сили по всій лінії фронту. Своєю чергою російські джерела стверджували, що українські війська досягли півночі Вербового (18 км на південний схід від Оріхова), але російські сили відтіснили їх до вихідних позицій. 

Росіяни ще не відповіли безпосередньо на заяву джерела, ймовірно, пов'язаного з повітряно-десантними військами Росії (ВДВ) про те, що станом на 24 вересня українські сили контролюють половину Вербового.

Мапа ISW

Ключові висновки:

  • Тактична ситуація у Вербовому залишається неясною на тлі наступальних операцій України на заході Запорізької області, що тривають 25 вересня.
  • Російські військові чиновники продовжують зусилля щодо створення російських збройних сил для задоволення потреб російських сил, які воюють в Україні.
  • Російські війська продовжили марні наступальні операції під Бахмутом, на лінії Авдіївка-Донецьк та на заході Запорізької області.
  • Українські сили провели наступальні операції під Бахмутом, у прикордонному районі Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області, але не досягли якихось підтверджених успіхів.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу до початку жовтня зупинити український контрнаступ. Окупанти хочуть повернути ініціативу для початку своєї наступальної операції.

Аналітики зазначили, що російське військове командування через страх розлютити диктатора Путіна може віддавати накази про безперервні контратаки в надії довести український наступ до кульмінації. Вороже командування не зупинять навіть великі втрати серед особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 05:58