На фото: король Великої Британії Чарльз ІІІ. Джерело: Букінгемський палац в Instagram

Король Чарльз виступив із першою публічною заявою після жахливого діагнозу

Король Чарльз зробив свою першу публічну заяву після того, як йому поставили діагноз раку. Монарх повідомив, що у нього був діагностований рак 5 лютого, перед тим як вилетіти з королевою Каміллою до Сандрінгема, де він відпочиває після початку лікування.

Про це повідомляє Independent.

За даними видання, у середу ввечері король порушив публічну мовчанку і заявив із нагоди 50-річчя незалежності колишньої британської колонії Гренади.Чарльз попросив вибачення за те, що не зміг відвідати карибський острів, пославшись на національну страву Гренади — рагу.

"Я можу тільки сказати, як мені шкода, що я не можу бути з вами особисто, щоб відзначити цю важливу віху та насолодитися невеликою кількістю Oil Down разом із вами! Мої думки з усіма жителями Гренади, Карріаку та Пті-Мартініки, а також з усіма членами гренадської діаспори — "один народ, одна сім'я" — коли ви святкуєте все, чого ви досягли, і все, що чекає на вас у майбутньому. Моя сім'я приєдналася до мене і надіслала всім вам сердечні поздоровлення", — сказав він.

Чарльз також заявив, що у нього залишилися "особливі спогади" від відвідування Гренади п'ять років тому з Каміллою.

"У нас із дружиною такі особливі спогади про наш візит на ваш чудовий "Острів спецій" п'ять років тому, а також про теплий і зворушливий прийом, який ви нам надали. Потім, як і кожного разу, коли я зустрічав гренадців у будь-якій точці світу, я був вражений вашою стійкістю, силою вашої спільноти та вашою спільною рішучістю змінити ситуацію на краще", — заявив Чарльз.

Заява була зроблена того ж вечора, коли принц Вільям був присутній на благодійній гала-вечері в Лондоні, де він подякував громадськості за "добрі слова підтримки". Раніше того ж дня принц Уельський провів церемонію вступу на посаду у Віндзорському замку.

У короля Чарльза виявили рак: що відомо

У короля Великої Британії Чарльза III 5 лютого діагностували рак. Він позитивно налаштований щодо лікування. У короля була операція через доброякісне збільшення передміхурової залози, але завдяки додатковим аналізам було виявлено ще одну проблему.

Чарльз III 5 лютого розпочав регулярне лікування, протягом якого лікарі порадили йому відкласти свої обов’язки, пов'язані із публічною діяльністю.

Сам король вдячний медикам за швидке втручання, яке стало можливим завдяки нещодавній операції в лікарні. Чарльз ІІІ позитивно ставиться до свого лікування і сподівається якомога швидше повернутися до повноцінної громадської роботи.

Нагадаємо, 29 січня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вперше вийшов на роботу в Пентагон після операції, яку йому провели на початку 2024 року. У нього виявили ракове захворювання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 09:47