Країни НАТО анонсували збільшення військової допомоги Україні: офіційна заява Столтенберга

У середу, 28 серпня, відбулося засідання Ради Україна — НАТО. Члени Північноатлантичного альянсу підтвердили свої зобов’язання посилити оборону України після масованої атаки Росії 26 серпня.

Про це повідомляється на офіційному сайті НАТО.

Союзники рішуче засудили терористичні удари Росії та підтвердили свою відданість подальшому зміцненню оборони України.

"Україна продовжує щодня перехоплювати російські ракети, рятуючи незліченну кількість життів. Але здатність України підтримувати свою оборону потребує збільшення постачання і підтримки. Після останнього російського нападу члени Альянсу сьогодні знову підтвердили, що збільшують свою військову допомогу Україні. Ми повинні продовжувати забезпечувати Україну технікою та боєприпасами, необхідними для захисту від вторгнення Росії. Це життєво важливо для здатності України продовжувати боротьбу", — заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який головував на зустрічі.

За його словами, з початку повноцінного вторгнення Росії союзники зробили безпрецедентний внесок в оборону України. На липневому саміті НАТО багато членів Альянсу оголосили, що надішлють Україні додаткові стратегічні системи протиповітряної оборони, включно з більшою кількістю батарей Patriot, і члени НАТО погодилися, що разом вони нададуть щонайменше 40 мільярдів євро допомоги у сфері безпеки в наступному році. 

Варто зазначити, що зустріч проходила на рівні послів і була скликана на прохання України. Міністр оборони Рустем Умеров поінформував союзників по відеозв’язку про поточну безпекову ситуацію та першочергові потреби в спроможності. 

Нагадаємо, що вранці 26 серпня російські окупанти здійснили одну з наймасованіших повітряних атак по Україні з початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, ворог випустив 236 засобів ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони збито 102 ракети та 99 ударних БпЛА. Внаслідок ворожого обстрілу по українських містах загинуло семеро людей, ще 47 отримали поранення. Серед постраждалих також є діти.

У відповідь на атаки РФ, 27 серпня генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що скликає надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів на прохання української сторони.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 19:35