Фото: nato.int

Країни НАТО створили робочу групу щодо зміцнення української ППО: що відомо

Країни НАТО спільно з Україною створили робочу групу, яка опрацьовуватиме питання зміцнення протиповітряної оборони нашої держави. Перше її засідання пройде наступного тижня.

Про це повідомила голова місії України при НАТО Наталія Галібаренко, пише "Укрінформ". Вона наголосила, що до новоствореної робочої групи згодом будуть долучені іноземні компанії, які спеціалізуються на протиповітряній обороні.

За словами Галібаренко, наступного тижня на засіданні групи українська сторона "викладе пропозиції та почує пропозиції партнерів".

"На певному етапі до цієї роботи будуть залучені навіть компанії, які мають передові технології у цій сфері, щоб не був такий собі теоретичний дискурс", — підкреслила вона.

Галібаренко також зауважила, що наразі йдеться, перш за все, про західні оборонні компанії, які залучені до виробництва сучасних засобів протиповітряної оборони.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, постачання систем протиповітряної оборони та ракет до них від західних партнерів мають вирішальне значення для України, адже російські війська експериментують із новими способами подолання української ППО.

Своєю чергою координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що зміцнення протиповітряної оборони України стане пріоритетним у формуванні майбутніх списків пакетів з озброєнням. Йдеться про військову допомогу в від Сполучених Штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 23:27