Фото ілюстративне зі соцмереж

Країни НАТО відчувають небезпеку: Іспанія відсилає ближче до кордону з Україною солдатів і бойову техніку

У січні 2024 року Іспанія відправить групу своїх військових і бойову техніку до Словаччини. До озброєння, зокрема, входитимуть танки Leopard і гелікоптери.

Про це повідомив ABC. Журналісти зазначили, що йдеться про 600 солдатів, які в межах місії НАТО мають посилити кордони Північноатлантичного альянсу.

Медійники додали, що, крім групи, яка складатиметься зі 600 військових, Іспанія перекине до кордону України танки Leopard і вертольоти.

Це вже не перший такий випадок перекидання озброєнь ближче до українських кордонів. Раніше Німеччина та Литва підписали у Вільнюсі "дорожню карту" як основу для розміщення в країні бригади Бундесверу.

Також Північноатлантичний Альянс збільшив обсяг бюджетів на 2024 рік, що демонструє солідарність членів НАТО в подоланні спільних викликів безпеці.

На початку грудня посол США в НАТО Джуліан Сміт сказала, що Північноатлантичний альянс не збирається чекати, поки Росія відновить свої збройні сили після поразки в Україні. Організація забезпечить своїх членів і союзників усім, що необхідно їм для оборони.

Нагадаємо також, що Іспанія активно надає Україні військову допомогу в різних сферах. Зокрема, в листопаді десятки українських військових розпочали в Іспанії новий курс навчання. Вони ретельно вивчають зенітно-ракетні комплекси Hawk.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 22:26