Фото: Київська міська прокуратура

Крали гроші з карток українців: у Києві викрили 12 учасників злочинного угруповання

У Києві правоохоронці затримали 12 учасників злочинного угрупування. Шахраї викрадали гроші з банківських рахунків українців.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури. 

Правоохоронці встановили, що злочинне угруповання діяло на території міста Києва та Дніпропетровської області. Його учасники використовували фішингові посилання для отримання даних банківських карток громадян та привласнювали гроші з їхніх рахунків. Саме за такою схемою злочинці також привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 мільйонів гривень, які знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва та надалі мали бути перераховані вкладникам одного з ліквідованих банків. Крім того, шахраї обманом змусили нотаріуса розкрити конфіденційні дані, після чого скористалися доступом до його рахунку через онлайн-банкінг.

За результатами проведення обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці також встановили їх причетність до незаконного виготовлення, перевезення та збуту наркотичних засобів. 

"На даний час усім фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 361, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 361, ч. 1 ст. 310, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 317, ч. 3 ст. 307 КК України. Суд за клопотанням прокуратури обрав усім підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення застави", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру понад 200-м особам, які поширювали інформацію про роботу протиповітряної оборони та інших Сил оборони.

Додамо, в Україні знешкодили агентурну мережу ФСБ Росії, яка наводила ворожі "Смерчі" та "Урагани" на Харків. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2023 18:33